Aiotko sähköurakoitsijaksi?

Tervetuloa yrittäjäksi sähköisen talotekniikan alalle!

Menestykseen tarvitaan hyvän perusosaamisen lisäksi halu panostaa niin tekniseen osaamiseen kuin palvelukykyynkin. Työsuhdeasioita ja sopimustekniikkaakin olisi tunnettava ja tässä sinua auttaa Sähkö- ja teleurakoitsijat STUL ry.

Yritystoiminnan käynnistäminen

Ennen sähköasennustoiminnan aloittamista sinun on rekisteröitävä yrityksesi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin urakoitsijarekisteriin. Sinne on ilmoitettava myös riittävän sähköpätevyyden omaava henkilö sähkötöittesi vastuuhenkilöksi. Sähkötöiden johtaja voit olla sinä itse, yhtiökumppanisi tai joku työntekijäsi, jolla on riittävä sähköpätevyys. Töittesi kohdistuessa pelkästään heikkovirta-asennuksiin et tätä Tukes-rekisteröintiä tarvitse.

Jotta voit tuottaa sähköistysalan palveluita ulkopuolisille, sinun on tehtävä yrityksen perustamisilmoitus kaupparekisteriin, josta saat yrityksellesi Y-tunnuksen. Rekisteriä ylläpitää Patentti- ja rekisterihallitus.

On välttämätöntä kuulua myös ennakkoperintärekisteriin. Lisäksi on suotavaa hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi, jotta vältyt myöhemmin ikäviltä yllätyksiltä.

Sähköistysalalla toiminnan ehtona on, että käytössäsi on riittävät mittalaitteet ja ohjeistot. Ohjeistot – valitsemiesi urakointialueiden mukaisesti – voit ostaa Sähköinfon verkkokaupasta. Erikoisurakoinnissa pitää tuntea myös kyseistä alaa koskevat lainsäädännön vaatimukset ja standardit (ks. Tukes-luettelo S10).

STUL:sta tukea sähköurakoitsijana menestymiseen

Liity mahdollisimman varhaisessa vaiheessa varsinaiseksi jäseneksi STULiin. Saat alusta alkaen osaavaa tukea yrityksesi toiminnan harjoittamiseen.

Lisätietoja sähköurakoitsijana toimimisesta antavat järjestöpäälliköt:

Antti Lumirae
Arto Avovaara
Mauri Moilanen
Toivo Lötjönen
Keijo Ukkonen

Puhelinvaihde 09 547 610