Virtuaalinen WDBE kokoaa rakennetun ympäristön edelläkävijät yhteen syyskuussa

Kolmatta kertaa järjestettävä World Summit on Digital Built Environment, WDBE 2020, laajenee tänä vuonna virtuaalitodellisuuteen. Rakennetun ympäristön kehittämisestä kiinnostuneille ammattilaisille suunnattu tapahtuma oli tarkoitus alun perin pitää syyskuun lopussa Helsingissä ja Tallinnassa. Koronaviruksen aiheuttaman epävarman tilanteen takia koko tapahtuma päätettiin kuitenkin siirtää virtuaaliseen tulevaisuuden kaupunkiympäristöön, joka luodaan Zoanin toteuttamalle alustalle yhdessä tapahtumakumppaneiden kanssa.

Virtuaalisen WDBE:n lanseerausalennus – lippu 99 € + alv (normaali hinta 199€ + alv) on voimassa 28.6.2020 saakka.

– Olemme aiempina vuosina keränneet WDBE:n kautta Suomeen noin 400 osallistujaa ympäri maailmaa. Nyt olemme kuitenkin uuden edessä, kun monet alamme globaalit tapahtumat on peruttu tai siirretty myöhemmäksi. Teemamme on “Redefining sustainability for urban future”, ja edistämiemme tavoitteiden vuoksi halusimme nähdä tilanteen mahdollisuutena kokeilla tapahtuman skaalaamista digitaalisesti, kertoo rakennetun ympäristön kestävää digitalisaatiota Suomessa edistävän KIRAHubin toimitusjohtaja Teemu Lehtinen .

– Suomi ja Pohjoismaat tunnetaan maailmalla hyvästä elämänlaadustamme ja onnellisista asukkaistamme. Haluamme rakentaa pohjaa sille, että meidät nähdään rakennetun ympäristön kestävän digitalisaation edelläkävijänä, joka on keskeinen tekijä elämänlaadun taustalla. WDBE:n kaltaiset alustat ovat täydellinen tapa tuoda tarina eloon.

– Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on ollut tavoitteemme vuosikymmenien ajan. Kun perustimme WDBE:n vuonna 2018, ajatuksenamme oli tuoda ihmiset ympäri maailmaa Suomeen jakamaan asiantuntemustaan sekä oppimaan toisiltaan. Nyt kolmantena vuonna meillä on valtava potentiaali keksiä uudelleen, mitä maailmanlaajuisesti kestävän tapahtuman järjestäminen tarkoittaa, toteaa Suomen rakennusinsinöörien liiton toimitusjohtaja Miimu Airaksinen.

– Olemme ajaneet digitaalisia työkaluja ja prosesseja rakennusteollisuuden käyttöön jo vuosia. WDBE:n avulla meillä on mahdollisuus siirtyä seuraavalle tasolle ja näyttää, mitä yhteistyö ja tiedon jakaminen virtuaalisessa ympäristössä voi parhaimmillaan olla, Viron hallituksen digitaalisen rakentamisen päällikkö Jaan Saar selittää syitä tämän vuoden tapahtuman järjestäjäksi lähtemiselle.

Tapahtuman virtuaalinen alusta on yhdistelmä Helsinkiä ja Tallinnaa, ja sen toteutuksesta vastaa kansainvälisesti palkittu käyttäjäkokemukseen keskittyvä virtuaalistudio Zoan.
– Vaikka virtuaalisuus terminä on viime aikoina kohdannut voimakasta inflaatiota, on tavoitteenamme varmistaa, että osallistujat kokevat kyseisen termin oikein. Tulemme luomaan tapahtumaan tarinavetoisen reaaliaikaisen kokemuksen, jossa hyödynnämme virtuaalituotannon uusinta teknologiaa, lupaa Lauri Perämäki Zoanista.

WDBE 2020 -ohjelma jakautuu kahdelle päivälle ja kahteen virtuaaliseen kaupunkiin sisältäen erilaisia työpajoja ja verkostoitumismahdollisuuksia, tuotelanseerauksia sekä kansainvälisten pioneerien, kuten Stanfordin yliopiston professori Martin Fischerin, keynote-puheenvuoroja. Virtuaalista kaupunkialustaa käytetään myös showroomina erilaisten teemojen, kuten älykkäiden kaupunginosien, digitaalisen rakentamisen, älyrakennusten, mukautuvan infrastruktuurin ja kestävien energiajärjestelmien viimeisimpien innovaatioiden kokemukselliseen esittelyyn.

– Disruptoimme tarkoituksellisesti sitä tapaa, jolla konferenssit perinteisesti nähdään ja tehdään. Haluamme antaa osallistujille mahdollisuuden kokea ja ennen kaikkea innostua yhteisen illuusion rakentamisesta. Jos pystymme jo olemassa olevilla ratkaisuilla toteuttamaan kokonaisvaltaisesti kestävämmän virtuaali-illuusion kaupunkiympäristöjen tulevaisuudesta, miksei se voisi olla mahdollista myös todellisuudessa? Toivotamme kaikki rakennetun ympäristön kehittämisestä kiinnostuneet jännittävälle matkalle yhteiseen illuusioon – WDBE on alusta ammatillisen mielikuvituksen kukkimiselle. Ikään kuin tämän toimialan digitaalinen Burning Man, Teemu Lehtinen kiteyttää.

Lisäinformaatiota tarjoavat:

  • Teemu Lehtinen, Toimitusjohtaja, KIRAHub, puh. +358 40 456 6108, teemu@kirahub.org
  • Jan Saar, Head of Digital Construction for the Estonian Government, puh. +372 52 90777, jaan.saar@mkm.ee