Päivitetyt kuluttajatöitä koskevat kaavakkeet on julkaistu

Kuluttajatöitä koskevat tarjous- ja sopimuslomakkeet, REYS ja RYS, ehtoineen sekä laskutyösopimus on julkaistu päivitettyinä.

1990-luvulla rakennusalan järjestöt neuvottelivat urakkasopimuksia koskevat tarjous- ja sopimuslomakkeet ja niihin liittyvät yleiset sopimusehdot ”Rakennusalan erikoistöitä koskevat yleiset sopimusehdot REYS-8 1995” ja ”Rakennusalan töitä koskevat yleiset kuluttajasopimusehdot RYS-9 1998”. ”Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asiamies tarkisti ja hyväksyi tuolloin sopimuslomakkeet ja ehdot. Näissä ehdoissa on huomioitu kuluttajansuojalain pakottavat säännökset”, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STULin lakimies Sari Rissanen kertoo.

REYS-sopimuslomakkeet ehtoineen soveltuvat sellaisiin kuluttajan kanssa tehtäviin sopimuksiin, joissa urakkahinta lisättynä arvonlisäverolla on alle 10 000 euroa. RYS-sopimuslomakkeita ehtoineen voidaan vastaavasti käyttää sellaisissa sopimuksissa, joissa urakkahinta lisättynä arvonlisäverolla on yli 10 000 euroa. ”Olemme STULissa yhdessä rakennusalan järjestöjen kanssa päivittäneet REYS-8:n ja RYS-9:n kaavakkeineen sekä kuluttajan kanssa tehtävän laskutyösopimuksen. Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asiamies on nämä muutokset tarkistanut ja hyväksynyt”, Rissanen selvittää.

Kaavakkeet on julkaistu päivitettyinä Sähköinfo oy:n tuottamina. Niiden nimet säilyivät päivityksissä ennallaan.
Sähköurakoitsija voi ladata kuluttajakaavakkeet maksutta osoitteesta www.stul.fi kohdasta STULin jäsensivuilla kohdasta Jäsenille -> Työkalupakki.

STULin lakimies Sari Rissanen kertoo, että Sähköinfo on tuottanut päivitykset

rakennusalan kuluttajatöitä koskeviin tarjous- ja sopimuslomakkeisiin. (kuva: Ari Uusitalo)