Suomalaista aurinkoenergia-alan huippuosaamista European Business Awards -kilpailussa

11.1.2017

GreenEnergy Finland Oy (GEF) lähtee edustamaan Suomea European Business Awards -kilpailussa (EBA) kovassa myötätuulessa. Rajua kasvuvaihetta elävän aurinkoenergiatoimialan edelläkävijä on monessakin mielessä nappivalinta kilpailuun, uskoo GreenEnergy Finland Oy:n toimitusjohtaja Miko Huomo.


Kisan pääkriteereinä ovat innovatiivisuus, yritysetiikka ja menestys. Näiden mittareiden valossa pidämme mahdollisuuksiamme erittäin hyvinä, Huomo  toteaa.

Syyskuussa Suomen edustajaksi omassa kategoriassaan (yrityksen liikevaihto alle 25 miljoonaa euroa) valittu GEF odottaa nyt malttamattomana helmikuuta, jolloin kisan parhaat yritykset huomioidaan Ruban d’Honneur -statuksella. Tästä eliittijoukosta valitaan myös kisan voittajat, jotka julkistetaan EBA-palkintogaalassa kesäkuussa. Suuri yleisö pääsee äänestämään omia suosikkejaan netissä.

Nyt kymmenettä kertaa järjestettävä kilpailu on Euroopan suurin yrityskilpailu, joka on perustettu tuomaan esille eurooppalaisen yritysyhteisön osaamista ja toimintaa. RSM Internationalin järjestämässä mittelössä on mukana yli 33 000 yritystä 34:stä eri maasta.

Huomo uskoo, että lappeenrantalaisyrityksen intohimo innovaatioihin ja kasvuun ei voi olla näkymättä kisassa. Haittaa ei varmasti ole siitäkään, että GreenEnergy Finland onnistui värväämään puhemiehekseen kansainvälisesti tunnetun supertähden, jonka tiedetään myös viihtyvän auringon alla varsin hyvin. David Hasselhoff tähdittää GEF:in uutta mainosvideota ja pitää rennon informatiivisen puheenvuoron aurinkoenergian puolesta. Hasselhoffin mukanaolo auttaa alleviivaamaan sitä faktaa, että aurinkoenergia on iso, kansainvälinen bisnes, jonka kasvupotentiaali on liki käsittämätön.   

Miko Huomo onkin iloinen siitä, että koko toimiala on vahvassa nosteessa ja aurinkosähkö kirmaa uusiutuvien energianmuotojen kirkkaimmassa kärjessä. Smart grid -verkkojen läpimurto tapahtuu nyt, toimitusjohtaja uskoo.


- Edustamme kisassa ylpeinä koko toimialaa. Hasselhoffin peukku on jo  pystyssä, nyt tarvitsee enää vakuuttaa muutkin, Huomo kuittaa.

http://www.gef.fi/fi/

Lisätietoja:
 Miko Huomo, toimitusjohtaja, GEF,  +358 (0)50 410 1270 tai miko.huomo@gef.fi

GreenEnergy Finland Oy on vuonna 2010 perustettu ja nopeasti kasvava Suomen johtava aurinkosähköratkaisuihin erikoistunut yritys. Yrityksen vahvuuksia ovat ensiluokkainen teknologinen osaaminen sekä kyky toimittaa vaativia, asiakaskohtaisesti suunniteltuja ratkaisuja ja projektikokonaisuuksia myös kansainvälisille markkinoille. Lisäksi yritys kehittää pilvipohjaista tuotannonseuranta-, energianvarastointi- ja kulutuksenohjausjärjestelmää, joka toimii osana hajautetun energiataseen hallintaa ja tukee energiatehokkuutta sekä aurinkoenergian hyödyntämistä kiinteistötasolla.